Thuja voor exporteurs & hoveniers

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen de Thuja conifeer?

Een conifeerplant die door zijn dichte groeivorm erg geschikt is voor bijvoorbeeld haagvorming. De plant is erg weerbaar en is op soorten aarden te houden, echter de voorkeur is een grond die weinig klei bevat. De plant is wintergroen, wat inhoudt dat de conifeer in alle seizoenen zijn kleur behoudt.

Hoewel er geen specifieke voorwaarden hangen aan het planten van Thuja´s, wordt aangeraden om dit niet te doen bij hoge of lage temperaturen. Dit kan namelijk schade aanrichten aan de wortels. U kunt er rekening mee houden dat Thuja´s over het algemeen 20 tot 30 centimeter per jaar groeien. Daarmee behoren de Thuja´s niet tot de snelst groeiende coniferen. 

Thuja Boomkwekerij van Gompel

De verzorging van uw Thuja conifeer.

Deze conifeer staat erom bekend dat de hij weinig onderhoud nodig heeft. Toch blijft de Thuja op zijn mooist wanneer deze vaak onderhouden wordt. Qua snoeibeurten kunt u aanhouden dat de eerste snoeibeurt tussen mei en juni plaatsvindt. De tweede snoeibeurt is wenselijk voor september, maar zeker voordat de vorst aantreedt, aangezien dit schade brengt aan de conifeer.

éénmaal per jaar dient deze conifeer bemest te worden, vaak rondom mei of juni. Dit kunt u indien de conifeer dit nodig heeft nogmaals doen in augustus. Als u ziet dat de Thuja zijn groene kleur behoudt en goed groeit is dit echter niet nodig. Coniferenmest heeft de voorkeur voor het bemesten, aangezien deze alle mineralen en voedingsstoffen bevat die de conifeer nodig heeft.

Waarom Thuja’s kopen bij Boomkwekerij Mark van Gompel?

Veel van onze aangesloten exporteurs en hoveniers hechten veel waarde aan de sterke gezondheid van onze coniferen en heesters. Dit komt omdat Boomkwekerij Mark van Gompel zich richt op duurzame verzorging. Allereerst zijn we afgestapt van het gebruik van pesticiden, waarbij veel schade wordt aangericht bij de conifeer. In plaats daarvan gebruiken we biologische bestrijdingsmiddelen, die geen afbreuk doen aan het bodemleven. Om het bodemleven daarnaast nog meer te stimuleren worden alle coniferen en heesters direct bemest na beplanting op een van onze velden.

Daarnaast biedt Boomkwekerij Mark van Gompel een groot en divers assortiment aan coniferen en heesters aan. Ook als u wensen heeft buiten ons bestaande assortiment kunnen wij u van dienst zijn door het grote netwerk wat we in de afgelopen decennia hebben opgebouwd.