Osmanthus Heterophyllus (Schijnhulst).

Osmanthus heterophyllus ‘Goshiki’ is een compact groeiende wintergroene heester die gekenmerkt wordt door de bont getande bladeren. De plant bereikt normaliter een hoogte van 80 tot 200 cm.  De Osmanthus heterophyllus wordt vaak gebruikt bij het maken van Japanse of Oosterse tuinen. De witte bloemen verschijnen in september en oktober en hebben een heerlijk zoete geur. De plant behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wij raden aan om eenmaal per jaar te snoeien, direct na de bloeiperiode. De schijnhulst is goed ziekteresistent, alleen kan natuurlijk bij een te natte ondergrond wortelrot optreden.

Osmanthus

Als hovenier of exporteur bouwt u natuurlijk een goede naam op wanneer de door u geleverde schijnhulst over een goede weerstand beschikt. Dit begrijpen wij bij Boomkwekerij Mark van Gompel, daarom is ons belangrijkste speerpunt duurzaamheid. Onze schijnhulst wordt niet met pesticiden bespoten, wat ervoor zou zorgen dat de plant geen eigen weerstand op heeft gebouwd op het moment dat de bestrijding stopt. In plaats daarvan gaan wij allereerst uit van de zelfredzaamheid van de plant. Dit wordt aangevuld door biologische bestrijdingsmiddelen, wat het bodemleven niet schaadt. Ook krijgt de Osmanthus Heteriophyllus voldoende tijd om te groeien op onze velden, zodat wij de plant aanleveren met een goed doorwortelde kluit.

Alle eigenschappen op een rij

Bekijk ook de Osmanthus Burkwoodi.

Interesse of vrijblijvend een offerte opvragen?