Osmanthus Burkwoodii voor exporteurs en hoveniers.

Informatie over de Osmanthus Burkwoodii.

De Osmanthus Burkwoodii is een groenblijvende hulst met een compacte, bladerrijke vorm. De schijnhulst is ontstaan uit een kruising tussen twee schijnhulst-soorten, de Osmanthus Decorus en de Osmanthus Delavayi. De Osmanthus Decorus komt oorspronkelijk uit Noordoost-Turkije en de Osmanthus Delavayi uit Zuidwest-China.

De bloemen van de schijnhulst hebben een witte kleur en staan in bundels gegroepeerd. De plant heeft een bloeiperiode van april tot en met mei. Over het algemeen bereikt de plant een hoogte tussen de 2 en 3 meter.

De schijnhulst is een makkelijk te onderhouden plant. De plant is zeer ziekteresistent en heeft als enige voorwaarde dat de ondergrond niet te vochtig mag zijn.

Osmanthus Burkwoodii

Als leverancier van coniferen en heesters zijn wij medeverantwoordelijk voor de goede reputatie van onze exporteurs en hoveniers door coniferen en heesters te leveren met een goede weerstand. Daarom is het belangrijkste speerpunt van Boomkwekerij Mark van Gompel de duurzaamheid van haar coniferen en hagen, door middel van de optimale verzorging. Onze schijnhulsten worden bijvoorbeeld niet met pesticiden bespoten, wat ervoor zou zorgen dat de plant niet vanuit zichzelf een weerstand opbouwt tegen ziektes op het moment dat de bestrijding stopt.

Binnen onze kwekerij gaan we in eerste instantie uit van de zelfredzaamheid van onze schijnhulsten. Dit wordt aangevuld door biologische bestrijdingsmiddelen zodat het bodemleven geen schade oploopt. Ook krijgt de Osmanthus Burkwoodii bij onze kwekerij ruim de tijd om te groeien, zodat de plant wordt aangeleverd met goed doorwortelde kluit.

Interesse of vrijblijvend een offerte opvragen?