Over onze werkwijze

Hoe onze passie doorwerkt in onze werkwijze

Wij beloven onze klanten de beste kwaliteit door dagelijks met een grote passie naar ons werk te komen. Naast onze passie heeft Boomkwekerij van Gompel een aantal voordelen die erop gericht zijn hoveniers en exporteurs beter van dienst te kunnen zijn. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

Sterke wortels zijn de basis voor een gezonde plant. Boomkwekerij van Gompel start met het aanplanten van 2 jarig plantgoed. Na 2 jaar worden de bomen gerooid met kluit en op een ander perceel op grotere afstand van elkaar uitgeplant, waardoor ze een beter wortelgestel krijgen.

Na 2 รก 3 jaar zijn deze bomen leverbaar. Een groot deel hiervan wordt verkocht en de rest wordt uitgeplant op een nog grotere afstand. Door het verbeteren van het wortelgestel krijg je stevige vaste kluiten dat zorgt voor een betere hergroei bij de eindgebruiker.
Wij snoeien al onze planten machinaal, zodat er minimaal verschil zit in het uiterlijk van de planten. Per soort wordt de machine nauwkeurig ingesteld.

Omdat we de planten op ruime afstand kweken, komt er voldoende licht onderin en zijn onze planten tot op de grond mooi gevuld en vertakt.
U zult als hovenier, maar vooral als exporteur vaak te maken krijgen met orders in grote aantallen. Daarvoor zult u met een partij willen samenwerken die tijdig grote aantallen kan leveren. Met een mooi en goed onderhouden machinepark zijn wij in staat om snel maar vooral kwalitatief onze planten te rooien in grotere hoeveelheden.

Hierna kunt u zelf kiezen hoe u het transport wilt regelen. Door de uniformiteit in grote aantallen, zijn wij in staat om dezelfde planten het gehele seizoen door te leveren.
Bestrijdingsmiddelen zijn niet meer van deze tijd. Bij Boomkwekerij van Gompel hanteren we een andere manier om onze planten gezond te houden of zelfs te verbeteren. Allereerst dienen wij voor het planten compost op maat toe. Na het planten strooien wij een laag compost tussen onze bomen. Hiermee stimuleren wij het bodemleven en dit zorgt voor een betere opnamen van de voedingstoffen.

Om het bodemleven te sparen wordt het onkruid tussen de planten aangepakt met een schoffelmachine waardoor we hiervoor geen bestrijdingsmiddelen meer hoeven te gebruiken. De bestrijdingsmiddelen zouden namelijk het bodemleven afdoden en dat is weer nadelig voor de planten. Door dit op deze manier te doen verhogen we de plantweerbaarheid.