Ilex (Hulst) voor exporteurs en hoveniers​

De achtergrond van de Ilex

Houdt van goed doorlaatbare grond, en kan slecht tegen meerdere verplaatsingen. Advies is daarom ook om de hulst direct op de juiste positie te plaatsen, in de halfschaduw of volle zon. Wanneer nodig kun je hem in het voorjaar organische hagenmest geven.

Aangezien dit een langzaam groeiende plant is, is snoeien maar eenmaal per jaar nodig. Zorg ervoor dat het snoeien niet tijdens vorstperiodes gebeurt, aangezien de plant hier schade van lijdt. Een hulst terugsnoeien tot op het hout pakt vaak verkeerd uit. Kies ervoor om een bewolkte of regenachtige dag uit te kiezen, omdat de Ilex bij vochtig weer sneller hersteld.

Ilex hulst Boomkwekerij Mark van Gompel

Bij Boomkwekerij Mark van Gompel begrijpen wij dat u als hovenier of exporteur een goede naam opbouwt als u langdurig goede kwaliteit coniferen en heesters levert. Daarom is het belangrijkste speerpunt van onze kwekerij duurzaamheid. Bij de verzorging van de Ilex gebruiken wij geen pesticiden, die de plant kwetsbaar zou maken nadat het sproeien van pesticiden zou stoppen. In plaats daarvan gaan wij eerst uit van de zelfredzaamheid van de plant, aangevuld door biologische bestrijdingsmiddelen.

Hierdoor wordt ook het bodemleven intact gehouden. Om het bodemleven nog meer te stimuleren bemesten wij onze coniferen en heesters direct bij het planten op één van onze velden.

Het volledige assortiment bij Boomkwekerij Mark van Gompel