Abies Grandis voor exporteurs en hoveniers.

De Abies Grandis is een zeer unieke conifeer die zich kenmerkt door zijn lange stam en over het algemeen om zijn hoogte. Het is een snelgroeiende solitaire boom, die op bijna alle ondergronden te planten is. Belangrijk is wel dat zware klei niet de geschikte ondergrond is voor deze conifeer. De wintergroene Abies Grandis verdraagt daarnaast geen verharding en heeft glanzende, donkergroene naalden.

Abies Grandis concolor

Boomkwekerij Mark van Gompel staat erom bekend coniferen en heesters te leveren met een sterke gezondheid. Dit komt omdat wij ons tijdens de verzorging focussen op het creëren van een sterke weerstand van onze flora.

Zo maken wij bijvoorbeeld geen gebruik van pesticiden, wat in basis zeer sterk werkt tegen ziektes. Echter maakt dit de plant in zijn latere leven erg kwetsbaar voor ziektes. Daarom gaan wij allereerst uit van een zelfredzame conifeer, aangevuld met biologische bestrijdingsmiddelen die de gezondheid van de plant niet schaden. Daarnaast stimuleren wij ook het bodemleven rondom onze coniferen om heen door deze direct na het planten op een van onze velden te voorzien van mest.

Het volledige assortiment bij Boomkwekerij Mark van Gompel